Pasient med sprengt blodkar

Sprengte blodkar

Åreknuteekspertene tilbyr effektive behandlinger mot sprengte blodkar og synlige årenett. Start med behandling nå og se en betydelig forbedring til sommeren. 

 

Åreknuteekspertene er Norges første klinikk som har spesialisert seg på behandling av sprengte blodkar og åreknuter. Daglig leder Thomas Hayes er karkirurg og har utført over 8000 åreknutebehandlinger med laser.

Vi har også lang erfaring med å behandle sprengte blodkar. Vi benytter oss kun av de mest moderne og dokumenterte behandlingene som finnes i dag. Hvis du lurer på om du egner deg for en av våre behandlinger, så bestill en uforpliktende forundersøkelse hos oss i dag. 

 

Hva er sprengte blodkar?

Sprengte blodkar er synlige blodårer som ligger overfladisk og synes gjennom huden. Årene er ofte røde eller blålige og kalles ofte for spindelårer. Det er veldig vanlig å få sprengte blodkar i ansiktet og på bena, spesielt når man blir eldre. 

De sprengte blodkarene gir som regel ingen fysiske plager, men mange synes at de er utseendemessig sjenerende. 

Årsaker til sprengte blodkar 

Sprengte blodkar på bena er svært normalt, og forekommer hos over 85% av befolkningen som er over 60 år. Sprengte blodkar/årenett på bena kan blant annet komme av: 

  • Hormonelle forandringer
  • Graviditet
  • Overvekt
  • Alder

Les også: Åreknuter

Laser

 

Behandling av sprengte blodkar

Åreknuteekspertene er spesialister på behandling av sprengte blodkar og åreknuter. Dersom du lurer på om det du har er sprengte blodkar, så bestill gjerne en uforpliktende forundersøkelse hos oss. Vi kan ta ultralyd av bena dine og finne ut hvilken behandling som passer deg best. 

Sklerosering

Sklerosering/skleroterapi går ut på at vi injiserer preparatet Aethoxysklerol inn i de synlige årene. Denne væsken er vevsirriterende, noe som gjør at den utløser en reaksjon i åreveggen som gjør at den kleber seg sammen og brytes ned. 

Injeksjonene gjøres med en tynn nål. Dette kan svi litt, men er ikke smertefullt. Behandlingen tar ca. 45 minutter. 

Se før og etter-bilder av behandling med sklerosering:

Laserbehandling 

Behandling med YAG-laser er veldig effektivt for å behandle overfladiske, men synlige blodkar. Laseren avgir lysglimt som varmer opp overfladiske blodkar, noe som gjør at karene “sveises” sammen og deretter brytes ned av kroppen. 

Man kan føle en litt stikkende/prikkende følelse under behandlingen, men de fleste synes ikke dette er smertefullt. 

Man må ofte utføre mer enn én behandling (både ved laserbehandling og sklerosering) for å oppnå et optimalt resultat. 

Blodårene forsvinner gradvis. Endelig resultat ser man først etter 4-6 måneder.

Ultralyd av ben til pasient av åreknuteekspert.

Etter behandlingen

Du kan leve som normalt etter behandlingen, og trenger ikke å be om sykemelding fra jobb. Du skal gå med støttestrømper i 2-5 dager etter behandling, og du bør holde deg i normal aktivitet. 

Du kan fly allerede samme dag som du tar behandlingen, men gi beskjed til oss dersom du planlegger en lengre flytur (3-4 timer) innen 4 uker etter behandling. 

Ingen henvisning og kort ventetid

Åreknuteekspertene er en privat klinikk som har spesialisert seg på behandling av sprengte blodkar og åreknuter. Vi er opptatt av å gi personlig behandling og oppfølging, og at alle våre pasienter skal føle seg godt ivaretatt. 

Du trenger ikke henvisning fra lege for å komme til oss. Vi har kort ventetid – kontakt oss i dag for å bestille en uforpliktende forundersøkelse. 

Pris for injeksjonsbehandling

Gjelder per behandling, sklerosering (sprengte blodkar) eller injeksjoner. Fra 01.01.2021: 4.000,-  til  6.000,- (Priser inkl. MVA)

Bivirkninger ved injeksjonsbehandling / sklerosering

  • Pigmentering (brun) kan forekomme hos 1-10%. Dette forsvinner i løpet av 2-3 år.
  • 1/10.000 kan få sår i behandlet område.
  • Forbigående synsforstyrrelser (flimring) 10-30 min (svært sjeldent)

 

Vanlige spørsmål og svar om sprengte blodkar

I utgangspunktet aldri. Dersom man får det under graviditeten, kan det imidlertid bli bedre etter avsluttet svangerskap.

 

Sprengte blodkar er overfladiske og ikke like synlige som åreknuter. Åreknuter kan ses og føles gjennom huden, og i enkelte tilfeller kan de være helseskadelige hvis man ikke behandler dem. 

Åreknuter kan deles inn i seks alvorlighetsgrader, hvor 1 og 2 er kosmetiske tilfeller og 3-6 er moderate til alvorlige tilfeller av åreknuter som bør behandles.

 

Sprengte blodkar er i de fleste tilfeller genetisk. Dersom man har åreknuter i tillegg, så kan dette være en medvirkende årsak til sprengte blodkar. Røyking kan også øke forekomsten. 

Ettersom sprengte blodkar kan ha sammenheng med åreknuter, så gjør vi en grundig ultralydundersøkelse for å avklare om du har en underliggende årsak til dine sprengte blodkar.

 

Forundersøkelsene gjennomføres av vår karkirurg, Thomas Hayes. Han har utført over 8000 åreknutebehandlinger, noe som gjør han til den med størst erfaring innenfor dette feltet i Norge. 

På forundersøkelsen undersøker vi bena dine med ultralyd og finner ut hvilken behandling som passer deg. Du kan stille alle spørsmålene du måtte ha rundt behandlingen.

 

Hvis du er gravid eller ammer, skal du ikke behandles med sklerosering. Laserbehandlinger anbefales heller ikke når man er gravid eller ammer (økt risiko for pigmentering).

 

Plages du av sprengte blodkar? 

Dersom du lurer på om det går an å behandle dine sprengte blodkar, så bestill en konsultasjon hos oss. Vi har klinikk på Colosseum Senter på Majorstua i Oslo og på Langnes legesenter i Tromsø. 

Velkommen til Åreknuteekspertene!

sprengte blodkar leggsprengte blodkar forundersøkelsesprengte blodkar sprøyte

Vi hos Åreknuteekspertene har de siste 10 årene utført ca. 8000 injeksjonsbehandlinger.

1) Bestill en forundersøkelse

Har du noe som ligner på sprengte blodkar på bena? Ikke nøl med å bestille time, så tar vi en titt. Du velger selv om du ønsker behandling eller ikke.

Finn ut hva som kan gjøres hos oss ved å bestille en forundersøkelse/vurdering med ultralydundersøkelse hos vår karkirurg, Thomas Hayes.

Ingen venteliste, henvisning behøves ikke.
Velg en ledig time i vår online bookingkalender.

2) Forundersøkelsen (15 min)

Vi undersøker bena dine med ultralyd og finner årsaken til dine sprengte blodkar. Karkirurgen undersøker samtidig om du har åreknuter. Vi avtaler en dag for behandling.

3) Behandlingsdagen (45 min)

Vi behandler dine sprengte blodkar med injeksjoner og/eller laser. Behandlingen tar ca. 45 minutter.

4) Etter behandling

Lev som normalt, men gå med støttestrømper i 2 dager etter behandling. Behandling av sprengte blodkar må ofte gjentas for å oppnå et best mulig kosmetisk resultat. Hos de fleste vil årenettet bli gradvis blekere, men det kan gå inntil 6 måneder før du ser det endelige resultatet av en behandling.